İçeriğe geç

Ekspertiz Raporunda Sök Tak Ne Demek

Ekspertiz sök-tak ne demek?

Sökme – Montaj, aracın parçalarından birinin geçmişte çıkarılıp aynı işlevi gören yeni bir parçanın takıldığını ifade eder. Sökme ve montaj sırasında orijinal yedek parça kullanmak son derece önemlidir. Orijinal olmayan yedek parçaların kullanıldığı işlemler, araç performansında önemli düşüşlere neden olabilir.

Söktak nasıl anlaşılır?

Kontrol edilen bölgedeki cıvata ve menteşelerin rengi farklıysa, parçanın söküldüğü varsayılır. Ayrıca, sökülecek parça ön bölgede ise, aracın hava yastıklarının veya şasisinin kontrol edilmesi faydalı olacaktır.

Ekspertiz raporunda neler yazar?

Boya muayenesinde nelere dikkat edilmelidir? Araç muayene raporunda ilk bakılacak yer aracın gövdesidir. … Mekanik ve motor kontrolleri. … Yanal vites testi. … DYNO testi. … Süspansiyon testi. … Fren testi. … Tanı testleri. … Akü testi.

Ekspertiz raporu yanlış çıkarsa ne olur?

Uzman bundan birlikte sorumludur. Bu, alıcının raporu yanlış veya hatalı düzenleyen uzmana veya satıcıya veya her ikisine de itiraz edebileceği anlamına gelir. Alıcının seçimlik hakları Türk Borçlar Kanunu’nun 227. maddesinde ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 11. maddesinde yer almaktadır.

Sök tak değişen sayılır mı?

“Değişen vuruntu mu?” Sorusuna gelince; sökme ve takma sırasında başka parçalar orijinal parçalarla değiştirilirse, bunlar yedek parça olarak değerlendirilir ve aracın değerini etkileyebilir. Ancak, yalnızca muayene veya bakım amacıyla yapılan sökme ve takma işlemleri değiştirilen parça olarak değerlendirilmez.

Orjinal çıkma parça nasıl anlaşılır?

Örneğin, bir araba satın alan bir kişi, “Orijinal parça mevcuttur” ibaresini görürse, o aracın bir parçasının aynı model bir araçtan alınan parça ile değiştirildiği varsayılmalıdır.

Ön panel sök tak ne demek?

Sökme-montaj işlemi ne anlama geliyor? Bir aracın yolda gidebilmesi için gereken tek şey muayeneden geçmesidir. Sökme ve montaj işlemi aynı zamanda hızlı değişim işlemi olarak da bilinir ve muayeneden geçmek isteyen araçların gerektiğinde muayeneden geçmesine yardımcı olur.

Araçta değişen olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Aracın plakası veya VIN numarası ile kullanabileceğiniz servis, sigorta şirketinin sağladığı bilgiler aracılığıyla hasar belgelerine ulaştığı için size en doğru bilgiyi sunacaktır. Yetkili servisten servis kaydını sorgulamak da araçta değiştirilen parçaları sorgulamak için bir yöntemdir.

Aracımda takip cihazı olduğu nasıl anlaşılır?

Araç takip sistemi aracın ön camına veya arka camına takılabilir. Bu cihazlar genellikle küçük siyah bir kutu şeklindedir. Araç takip sisteminin markası ve modeli bu kutuların üzerine yazılabilir. Araçta böyle bir kutu varsa, araç takip sistemi ile donatılmış olma ihtimali yüksektir.

2024 ekspertiz ücreti ne kadar?

SeviyeHasar tutarı (TL)Ücret (TL)10.00825.00233.000.01825,00 + (Hasar tutarı – 33.000,00)*0,025366.000.011.650,00 + (Hasar tutarı – 66.000,00)*0,022499.000.012.376,00 + (Hasar tutarı – 99.

Eksper raporunda nelere bakılır?

Bir araç değerlendirme raporu, bir aracın durumu, mekanik özellikleri ve geçmişi hakkında ayrıntılı bilgi sağlayan bir değerlendirme raporudur. Bu rapor genellikle kullanılmış araç alım satım işlemlerinde kullanılır ve alıcıya aracın mevcut durumu hakkında nesnel bir genel bakış sağlar.

Kazada exper neye bakar?

Kaza raporu, bir trafik kazası sonucu araçta oluşan hasarı belirlemek ve onarım masraflarını hesaplamak için bir uzman tarafından hazırlanan resmi bir rapordur. Bu rapor, kazaya karışan aracın mevcut durumu, hasarın boyutu, onarım masrafları ve diğer teknik detaylar hakkında bilgi içerir.

Araç kusurlu ise eksper parasını kim öder?

Otomatik muayene hizmeti için başvuran kişi, söz konusu araç için bu ücreti ödemek zorundadır. Başka bir deyişle, aracın otomatik muayenesini talep eden taraf, otomatik muayene ücretini ödemekle yükümlüdür.

Ekspertiz ücreti kime aittir?

Ekspertiz ücreti, alıcının kusurundan kaynaklanan nedenlerle satışın gerçekleşmemesi halinde alıcıya, diğer hallerde ise uygunluk belgesini elinde bulunduran şirkete aittir.

Yanlış ekspertiz raporu nereye şikayet edilir?

Yanlış değerleme raporu yapılırsa bu ücreti değerleme şirketinden tahsil edebiliriz. Bunun için Tüketici Uyuşmazlıkları Çözüm Kurulu’na ve ardından Tüketici Mahkemeleri’ne 10.000 390 liraya kadar tazminat davası açmak gerekir.

Ekspertiz süreci ne kadar sürer?

İkinci aşama değerlendirme sürecidir. Burada banka, evin gerçek değerini belirlemek için bir değerleme uzmanı getirir ve evin fiyatının gerçek değeriyle uyuşup uyuşmadığını kontrol ederek kredi tutarını belirler. Değerlendirme süreci genellikle 3-4 gün sürer.

Ekspertiz sonucu ne zaman belli olur?

Araç raporu ortalama 3 iş günü içerisinde hazırlanır. Raporun hazırlanabilmesi için öncelikle aracın bazı parçalarının bilgisayar destekli makinelerde kontrol edilmesi ve test edilmesi gerekmektedir. Bu kontroller sırasında araç en ince ayrıntısına kadar incelenir.

Ekspertiz işlem boyalı ne demek?

Gövde boya muayenesi, aracın dış yüzeyindeki deformasyonları, darbeleri veya çizikleri tespit etmek için yapılan bir muayene işlemidir. Aracın gövde kısmı özel cihazlarla temas ettirilerek araçtaki deformasyonlar ve boya kalitesi hakkında bilgi edinilir.

Ekspertiz değişeni nasıl anlar?

Bu nedenle, bir aracın değiştirilen parçasının orijinal olup olmadığını öğrenmenin en etkili ve en güvenli yolu, otomobil uzmanlarından yardım almaktır. Uzmanlar taramayı sürekli tutacak ve parçaların değişip değişmediğini ve değiştirilen parçaların orijinal parça olup olmadığını ayrıntılı olarak raporlayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir