İçeriğe geç

Çalı Dikeni Nasıl Yazılır Tdk

Çalı Kuşu nasıl yazılır TDK?

Bu kelime sıklıkla wren olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı wren şeklinde olmalıdır.

Çalı çırpı nasıl yazılır TDK?

Bu kelime sıklıkla yanlış olarak çalı çırpı olarak yazılır. Doğru kullanımı çalı çırpı şeklinde olmalıdır.

Deve dikeni nasıl yazilir TDK?

DEVEDİĞİ KELİMESİNİN ANLAMI: Asteraceae familyasına ait çeşitli türlerde, ekinler arasında kaba ve nemli topraklarda yetişen, tarım bitkilerine zarar veren ve dikenli yaprakları olan bir tarla bitkisini ifade eder. Bu kelime sıklıkla yanlış olarak thistle olarak yazılır. Doğru kullanımı thistle şeklinde olmalıdır.

Ateşböceği nasıl yazılır TDK?

Bir renk sözcüğü veya renklerden birinin adıyla oluşturulmuş isim tamlaması biçimindeki renk adları ayrı ayrı yazılır: bal rengi, duman rengi, gümüş rengi, portakal rengi, saman rengi; ateş kırmızısı, inci mavisi, çivit mavisi, gece mavisi, limon sarısı, safra yeşili, süt grisi vb.

Sinek kuşu nasıl yazılır TDK?

Sinek kuşu veya sinek kuşu, sinek kuşu ailesini (Trochilidae) oluşturan küçük kuş türlerinin genel adıdır. Havada asılı kalma ve kanatlarını çok hızlı çırpma yetenekleriyle bilinirler.

Tavuk göğsü nasıl yazılır?

Yemek isimleri: bayangöbeği (tatlı), bayanbudu (köfte), catdili (bisküvi), dilberdudağı (tatlı), tavukgöğsü (tatlı), vezirparmağı (tatlı), bülbülyuvası (tatlı), kuşlokumu (bisküvi), alinazik (kebap), vb.

Çepeçevre ayrı mı?

Sıfat veya zarf işlevi gören güçlendirilmiş kelimeler yan yana yazılır: berrak, beyaz, tamamen, her tarafı, çıplak, düz, düpedüz, derin gökyüzü, parlak gün, zifiri karanlık, kuru, koyu mavi, menekşe, kırık, sağlam, çok sarı, ıslatılmış, sırılsıklam, keskin, gür, vb.

Apar topar nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu’na göre bu kelime “eilt” olarak yazılmalıdır. Bileşik bir kelime olmadığı için yan yana yazılamaz. “apartopar” olarak yazılırsa yanlış kullanılır.

Kriket nasıl yazılır TDK?

Bu kelime sıklıkla kiricket olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı kriket şeklinde olmalıdır.

Öz güven nasıl yazılır?

“Confidence” kelimesinin doğru yazımı yaygın olarak yanlış anlaşılmaktadır. Birçok kişi bunu “self-confidence” olarak yazsa da, Türk Dil Kurumu’na göre doğru yazımı “self-confidence”dır. Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre, confidence kelimesinin doğru yazımı “self-confidence”dır. Yani, “essence” ve “confidence” kelimeleri ayrı ayrı yazılır.

Kuru yemiş nasıl yazılır?

Bu durumda bu kelimeyi “çılgın” olarak yazmak yanlıştır. Fındık kelimesinin doğru yazımı “kurutulmuş fındık” olmalıdır.

Önsöz nasıl yazılır?

ÖNSÖZ YA DA ÖNSÖZ? TDK web sitesinde sözlüğü aradığımızda, sözlükte “önsöz” kelimesine rastlanmıyor. TDK’da kelimenin doğru yazımı “önsöz” olarak ayrı yazılır.

Gitgide bir nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu’nun (TDK) internet sitesindeki sözlükte arama yaparsanız, kelimenin kademeli olarak yazıldığı ortaya çıkar. Bazı örneklerde bulunan “gradually” kelimesinin ayrı yazımı bir yazım hatasıdır. Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı “gradually”dir.

Ön yargı nasıl yazılır?

Önyargı kelimesi, tek başına veya bir arada yazıldığında en tuhaf kelimelerden biridir. Türk Dil Kurumu’na göre, bu kelimenin doğru yazımı “önyargı”dır. Özellikle Türkçe’de, bazı kelimeler anlamlarına bağlı olarak farklı şekilde yazılır.

Çiğ börek nasıl yazılır?

İsmi Türkiye Türkçesi’nde kullanılırken yanlış bir anlam yüklenerek “çiğ börek” haline getirilmiş; ancak daha sonra Türk Dil Kurumu tarafından yemeğin ismi “çi börek” olarak değiştirilmiştir.

Guguk kuşu nasıl yazılır?

Guguk kuşu şunlara atıfta bulunabilir: Guguk kuşu – Guguk kuşu takımına ait bir kuş ailesi – 1975 yapımı Amerikan filmi. Guguk kuşu – aynı romandan uyarlanan bir tiyatro oyunu. .Daha fazla öğe…

Fırtına kuşu nasıl yazılır?

Fırtına kuşu (Hydrobates pelagicus), Hydrobatidae familyasına ait bir kuş türüdür.

Çayır kuşu nasıl yazılır TDK?

gibi. Belirsiz isim öbekleri biçimindeki birçok bileşik kelimede, verilen biçimdeki bileşen genellikle cinsiyeti belirtir: arı kuşu, çayır kuşu, yaban arısı, kılıç balığı, dil balığı, su bisküvisi, düğün çorbası, armut ağacı, mine çiçeği, salkım söğüt, baba tatlıdır, vb.

Kuşburnu nasıl yazılır TDK?

Bu kelime sıklıkla yanlış olarak kuş burnu olarak yazılır. Doğru kullanımı kuşburnu şeklinde olmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir